KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rejestry, ewidencje, archiwa

REJESTRY:

  1. Rejestr zarządzeń Dyrektora Miejskiego Przedszkola nr 8 w Zgierzu
  2. Rejestr uchwał Rady Pedagogicznej.
  3. Rejestr  wydawanych  informacji  o  gotowości  dziecka   do  podjęcia nauki w szkole podstawowej.
  4. Rejestr wydawanych zaświadczeń  o spełnianiu obowiązku rocznego przygotowania  przedszkolnego.
  5. Rejestr  wniosków  nauczycieli  o  postępowanie  kwalifikacyjne przed Komisją Kwalifikacyjną powołaną przez dyrektora przedszkola.
  6. Rejestr  zaświadczeń  nauczycieli,  którzy w wyniku postępowania kwalifikacyjnego Przed Komisją Kwalifikacyjną powołaną przez dyrektora Miejskiego Przedszkola Nr 8 w Zgierzu otrzymali stopień nauczyciela kontraktowego.
  7. Rejestr badań okresowych pracowników Miejskiego Przedszkola  Nr 8 w Zgierzu.
  8. Rejestr zachorowań na choroby zawodowe i podejrzeń o takie choroby.
  9. Rejestr  szkoleń  BHP  pracowników   Miejskiego  Przedszkola  Nr 8 w Zgierzu.
  10. Rejestr umów w sprawie korzystania z usług publicznego przedszkola prowadzonego przez Gminę Miasto Zgierz.
  11. Rejestr umów zawieranych z podmiotami zewnętrznymi
  12. Rejestr wypadków wychowanków.
  13. Rejestr wypadków przy pracy.
  14. Rejestr upoważnień i pełnomocnictw wydanych przez Dyrektora Miejskiego Przedszkola nr 8 w Zgierz.
  15. Rejestr wydanych legitymacji służbowych nauczycieli.
  16. Rejestr skarg i wniosków.

EWIDENCJE:

  1. Ewidencja finansowo-księgowa.
  2. Ewidencja druków ścisłego zarachowania.
  3. Ewidencja pieczęci.
  4. Ewidencja kluczy.
  5. Ewidencja akt osobowych pracowników.
  6. Ewidencja czasu pracy pracowników.
  7. Ewidencja wychowanków.
  8. Ewidencja urlopów.
  9. Ewidencja wyposażenie i środków trwałych.
  10. Ewidencja wyposażenie w odzież i obuwie robocze i środki ochrony indywidualnej.

ARCHIWA:

  1. Archiwum Miejskiego Przedszkola nr 8 w Zgierzu.
Podmiot udostępniający informację:
Miejskie Przedszkole nr 8 w Zgierzu
data: 12-03-2018
wytworzył: Elżbieta Michalska
data: 12-03-2018
data: 12-03-2018
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 12-03-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 827